Foto Njål vadlaTømmer foto Njål VadlaRotvelt foto Njål VadlaFoto Njål Vadla (14)Foto Njål Vadla (12)
Foto Njål Vadla (10)Foto Njål Vadla (9)Foto Njål Vadla (8)Foto Njål Vadla (7)Foto Njål Vadla (15)

I alle år siden starten av Sørmarkas venner har det vært organisert rydding av trevirke i Sørmarka.

Dette arbeidet er styrt av kommunen sin etat: Natur og idrett. Parksjefen er den ansvarlige for det som blir gjordt.

Området er tilrettelagt for tur, riding og sykling med stier av grus og tråkk på kryss og tvers, opp og ned. Det er tenkt at området må være passe åpent og ikke bare tett skog som ikke er brukbar til formålet.

For at kommunen skulle klare å få gjennomført alt arbeidet som måtte til så sa de jatakk til den hjelp de kunne få. Og dermed kom vi inn i bildet. Gabriel Birkeland har vært «primus motor» i alle år vi har vært med.

Det har vært jobbing i skogen og kapping/kløyving samt pakking ved Finn glass i Sørmarkveien.

Det er jobbing for de som kan og vil lørdager 9 – 15 noen høst og vintermåneder. Vi har nå også jobbing på tirsdager 9 – 15 for de som har fri og det passer. Har du lyst til å se på om det er noe for deg, så er du velkommen. Her er både unge og gamle med.

Vi får bruke kommunen sin garasje hvor vi har ovn, stoler og bord. Kaffe og spisepauser brukes til å løse de fleste problemer i verden. Kort og godt: hyggelig sosialt samvær.

Veden blir pakket i sekker, lagt til tørk og dekket med blikkplater. Medlemmene våre kan få kjøpt veden så langt det rekker, men vi har aldri nok til alle interesserte. Løsningen er å bli med på hoggingen så blir det alltid litt ved. I august pleier veden å være klar til henting etter avtale med Gabriel.

Etter all den tunge snøen som kom i vinter, ble det mye knekte greiner og trær. Det blir mye arbeid med å få ryddet opp i det. Vi blir ikke arbeidsledige med det første.

For kjøp av ved kontakt:

Sigurd Vesthovde 952 11 543

Gabriel Birkeland 909 34 778

 

Vi er utsolgt for ved nå i 2022, beklager.